Magnezijev Klorid – sprej

24,90

Magnezijev klorid je nujno potreben za vse žive organizme. Je bistvenega pomena za zdravje kosti, mišic, živčevja, srčnega utripa in imunskega sistema. Je nujno potreben za uravnavanje sladkorja v krvi in energetski metabolizem ter normalen krvni tlak. Razen tega je nujno potreben pri sintezi nukleinskih kislin, delitvi celic, ter pri sintezi beljakovin in maščobnih kislin. Magnezijev Klorid proizvajalca Be Natur v demineralizirani vodi – sprej, ki je enostaven za uporabo.

24,90

Kategorija: Oznake: , , , ,

Magnezij v obliki magnezijevega klorida najhitreje nadomesti pomanjkanje magnezija v organizmu, saj ga v tej obliki telo najlažje uporabi. Pomanjkanje magnezija je pogosto posledica osiromašene prehrane zaradi industrijske – masovne pridelave.

Pomanjkanje tega bistvenega hranila predstavlja glavni dejavnik mnogih običajnih zdravstvenih težav. Bolezenske težave, kot denimo prolaps mitralne zaklopke2, migrena, ADD, avtizem3, fibromialgija, tesnoba4, astma in alergije, so vse povezali s pomanjkanjem magnezija.

simptomi pomanjkanja magnezija v telesu:

  • Pritisk v glavi, vrtoglavica, omotičnost, zaspanost, nervoza, padec koncentracije
    migrena, glavobol.
  • Motnje v ritmu delovanja srca.
  • Krči mišic obraza, vratu in lopatic, krči vzdolž celotne hrbtenice, v področju želodca in črevesja, sečnih poti, maternice, stegen, meč, podplatov in prstov na nogi.
  • Občutek gluhosti mišic, parestezija.
  • Hipertonija.

 

Razlika med navadnim magnezijevim kloridom in heksahidratom
Magnezijev klorid je sol ima kemijsko molekularno formulo MgCl2, njegov hidrat pa kemijsko formulo MgCl2 * 6H2O. Prednost hekshidrata je, da je zagotovljena najvišja topnost v vodi, razen tega pa ga v tej obliki telo lahko najlažje uporabi.

Če uživamo samo magnezij se delno pretvori v magnezijev klorid šele v želodcu. Razen tega pa je pri pretvorbi potrebna klorovodikova kislina. Da je učinek hitrejši in absorbcija ter izkoristek boljši, ga je priporočljivo torej uživati v obliki, v kateri ga telo najlažje uporabi.

Opozorilo; Izdelek ni nadomestilo za zdravo in uravonovešeno prehrano. Izdelek prav tako ni nadomestilo za zdravila, ki jih prepiše osebni zdravnik ali specialist.  

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magnezijev Klorid – sprej”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.