Kandida in alergija na sonce: obvladajte ju pred in med dopustom

Vsem dobro poznani Hipokratov rek, da se vse bolezni začnejo v prebavilih, se potrjuje tudi še danes. Ne zanemarjajte znakov kot so: spahovanje, zaprtje, napenjanje, napihnjenost, krči, driska, gastritis ali razrast kandide! Zavedati se moramo, da morajo prebavila delovati brezhibno in zgoraj naštetih simptomov ne smemo ignorirati. Ravno zato veliko žensk zboli med poletjem za kandido vaginalne sluznice. Če je imunski sistem oslabljen zaradi stresa, se bo kandida kaj hitro razrasla v našem telesu že ob manjšem prehranskem prekršku.

Kandida, kaj lahko povzroči hiter razrast slednje?

 • prehrana z veliko enostavnimi ogljikovimi hidrati (sladkorna prvem mestu, saj je najljubša hrana kandide; krompir, bela moka in vsi izdelki iz nje ipd.);
 • ogljikovi hidrati zakisajo tudi vaginalno sluznico;
 • prekomerno uživanje alkohola;
 • veliko stresa;
 • uživanje kontracepcijskih tablet;
 • jemanje nekaterih zdravil kot so antibiotiki;
 • veliko okužb vaginalne flore pa ženskam in dekletom grozi tudi v umazanih kopalnih vodah in bazenih.

Da se nam kaj takega pripeti na dopustu ali na potovanju, pa je še dodatna tragedija. Namesto, da bi se spočili in uživali prosti čas, se bomo ukvarjali z iskanjem pomoči, kar je v tujini lahko zahteven projekt, ki nam lahko uniči lepa doživetja. Pripravimo se prej!

Kandida in pomembne bakterije

Vzdrževanje optimalnih črevesnih pogojev je zelo pomembno tudi zato, ker se kar 60% imunskega sistema nahaja v sluznici črevesja. Pomemben je preventivni vnos zdravju koristnih črevesnih bakterij, da telo zaščitimo in ojačamo za napore, ki jih predstavljajo visoke temperature, stres in obilica dodatne energije, ki jo telo potrebuje za premagovanje vročine.

Znano je, da tudi sluznica debelega črevesja proizvaja pomembno količino serotonina in dopamina, ki sta pomembna pri obvladovanju čustvenega stanja in ključno prispevata k dobremu spancu. 

Kandida in pomembne baketrije - prikaz črevesja - blog
Be Hempy ProbiCanna je prehranski dodatek, ki je mešanica konopljinih cvetov, mikrobioloških kultur (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum in nepatogena kvasovka Saccharomyces boluardii) in vitamina C. Vsebuje tudi fruktooligosaharide (FOS) in rastlinski inulin – hrano za mikrobiološke bakterije, ki je nujna za uspešno razmnoževanje in rast koristnih bakterij v črevesju. Vsebina pripravka je zapakirana v t.i. DR kapsulah (delayed release) kar omogoča, da se razgradijo šele v črevesju in jih želodčna kislina med prehodom skozi želodec ne raztopi.

Kandida in terapija s probiotiki

Vnešeni »dobri« mikroorganizmi se lahko uspešno razmnožijo v črevesju. Okrepi se črevesna sluznica in njena obnova s tem, da zdrave bakterije tvorijo kratko verižne maščobne kisline. Naštete snovi so hranila za celice črevesne stene, zato pospešujejo njihovo rast. 

Zdrave bakterije dodatno spodbujajo imunski sistem k večji učinkovitosti pri obrambi, po drugi strani pa »pomirjajo« pretiran črevesni imunski odziv na običajne okoljske dejavnike, ki se kažejo kot alergije ali kronično črevesno vnetje.

Ni nepomembno, da prebavila podpirajo močan imunski sistem, ki zmanjšuje neželene vstope v organizem, hkrati pa se bori za homeostazo na vseh področjih telesa. Ojača se tudi vaginalna sluznica in možnost, da se kandida razraste v vaginalni flori.

Upoštevajte:

 • Probiotična terapija zahteva svoj čas: zdrave bakterije vnašamo v telo vsaj 3 mesece;
 • Pazite, da jih vnašate v obliki kapsul DR, ki se razgradijo šele v tankem črevesju;
 • Uživajte zadostno količino zdravih bakterij, vsaj 1-3 milijarde dnevno: Probicanno uživamo 2 x dnevno eno kapsulo med obrokom;
 • Dodatno ojačajte imunski sitem s celotnim spektrom fitokanabinoidov z hkratnim vnosom mletih cvetov konoplje, ki so v Probicanni;
 • Poskrbite za zdravo prehrano in gibanje;
 • Uredili in podkrepili si boste vaša prebavila, ojačali imunski sitem, dvignili nivo energije;
 • Lažje boste premagovali tudi stres.

Alergija na sonce

Na nevarnost sonca in pretiranega sončenja pa je potrebno pripraviti tudi našo kožo, še posebej, če je ta občutljiva na sončenje ali če imate alergijo na sonce. Predpriprava kože ob zaščiti kože pred soncem preko dneva in ne samo takrat, ko smo na plaži, je absolutno nujna.

Alergija na sonce - blog
Be Hempy ADECanna je prehranski dodatek, ki vsebuje kapsulirane mlete konopljine cvetove ter skupek vitaminov A,D in E. To je vrhunska podpora za krepitev imunskega sistema, pripomore k zmanjšanju oksidativnega stresa v celicah, kakor tudi vseh plasti kože. Dodatno pomaga tudi pri želodčnih in prebavnih težavah. Zelo primerna tudi za otroke in mladostnike, ki se še razvijajo in rastejo ter za aktivne ljudi, ki se veliko ukvarjajo s športom.

Pomen vitaminov za kožo

Vitamin A močno prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in podpira imunski sistem. Vitamin D je pomemben za ohranjanje lepe in zdrave kože, v sodelovanju s kalcijem in fosforjem pa poskrbi za zdravje naših kosti. Osnovna vloga vitamina E je njegovo antioksidativno delovanje, ima dokazano vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin E zavira proces staranja, saj spodbuja delitev celic in s tem vzpodbuja obnovitvene in pomlajevalne procese v telesu ter uničuje proste radikale. Ščiti kožo in sluznice pred delovanjem škodljivih UV žarkov ter posredno zavira glivična vnetja. Za pripravo na poletje vam ponujamo vrhunsko kombinacijo, ki vsebuje dva izdelka ProbiCanna + ADECanna. Oba izdelka sta primerna za vsakogar, tudi za otroke in starejše. Vsebnost THC-ja je daleč pod 0,2 % . Pripravite svoje telo na neprijetnosti, da bodo spomini na letošnje poletje najboljši do sedaj! Priporočamo 3 mesečno kuro z obema izdelkoma hkrati. Učinke lahko pričakujete že po enem tednu, optimalno pa boste zaščiteni v treh tednih. Začnite ju uživati takoj, tudi če bo vaš dopust šele čez mesec ali dva!

Dodaj odgovor