Kava s CBD-jem – ali je dobro združiti skupaj kofein in CBD?

Čaj, kava s CBD-jem? Kava in konopljin čaj sta verjetno globalno najbolj razširjena napitka za prebujanje, po katerih posegamo predvsem zjutraj. Oba omogočata močan učinek prebujanja, dvig kognitivnih sposobnosti, mentalno ravnovesje in ob rednem pitju vitalnost in ravnovesje.

Stari grški zdravnik oče moderne medicine Hipokrat, ki je živel okrog 460 pr. n. št. je zapisal pomemben rek, ki še kako velja tudi v tretjem tisočletju. »Hrana naj bo tvoje zdravilo in tvoje zdravilo naj bo hrana!«

Mnogi začnemo jutro z jutranjo kavico. To je ritual, brez katerega si nekateri od nas ne predstavljamo začetka dneva. Fiziološki učinek kofeina je, da nas prebudi in poživi. Na kratek rok lahko odpravi tudi utrujenost. Kava povzroči rahel dvig krvnega tlaka, kar je zlasti za prebujanje zelo dobrodošlo.

Pri večini ljudi kava pospeši presnovo in vzdraži črevesje, kar dodatno prebudi in očisti telo.

Kaj pa konopljini vršički?

Zmlete konopljine vršičke lahko uživamo tako, da iz njih pripravimo konopljin čaj. Odlični so, ko jih dodajamo različni hrani kot so jogurt, čokolada, med, sladice, energetski napitki in seveda tudi kava.

Posušeni vršiček industrijske konoplje je najboljši način vnašanja vsega dobrega, kar konoplja vsebuje. Če je vršiček  združen s kavo, ki vsebuje tudi maščobne komponente, pa je učinek uživanja tako pripravljenega napitka optimalnejši. Na ta način izločimo celoten spekter kanabinoidov, ki so sicer topni v maščobah.

Konopljini vršički poleg kanabinoidov vsebujejo tudi veliko terpenov, flavonoidov, mineralov, klorofila in vitaminov. Zato je tak napitek tako koristen za telo.

Ste zaskrbljeni in še nekoliko  zadržani, da bi redno ali občasno uživali konopljo? 

Obstaja kopica zgodovinskih dokazov, kako se je skozi tisočletja konoplja in izvlečki konoplje uporabljali pri najrazličnejših zdravstvenih težavah. V zadnjem času se ponovno obujajo starodavna znanja in se povečuje zavedanje o koristnosti uživanja konoplje. To lahko storimo s hrano, preko kože, sluznic ali z vdihovanjem preko pljuč. Dvomi o varnosti se v zadnjem desetletju pospešeno razblinjajo. Naše babice in dedki pa se še spominjajo časov, ko je skoraj vsaka hiša v vrtu gojila vsaj nekaj stebel konoplje za lastno zdravje. Kava s CBD-jem ne omamlja, saj so uporabljeni taki vršički, ki vsebujejo nizke količine THC-ja, kanabinoida, ki povzroča psihogene učinke. Pri delu, študiju, upravljanju s stroji ali vožnji avtomobila boste umirjeni in zbrani.

Če ste že ljubitelj(-ica) in je jutranja kavica že vaš ritual, potem je za vas kava, ki so ji dodani posušeni vršički konoplje, kava s CBD-jem, popoln zadetek.

S postopkom priprave kave boste uspeli izločiti iz vršičkov tako količino kanabinoidov, da bodo koristi za telo optimalne. Izkoristili boste sinergistične učinke spojin kave in konoplje. Omilili boste morebitne neželene učinke prekomernega uživanja kave, kot so pojav glavobola, razdražljivost, tesnobnost, vznemirjenje ali nespečnost. Verjetno, ne boste potreboval odvečnih skodelic kave za koncentracijo in dvig energije. Z učinkom kave s CBD-jem boste zelo zadovoljni pri bistveno manj popitih skodelicah.

Redno pitje kave s CBD-jem sčasoma uredi spalne ritme, če slabo ali premalo spite. Kava s CBD-jem vas zjutraj zbudi in okrepi, če si jo boste privoščili popoldan ali proti večeru, pa umiri. Odlično boste spali, spanec pa bo krepčilen.

Pri resnejših težavah s spanjem, uživanje kave verjetno ne bo zadosti. Priporoča se večje količine CBD-ja, kot so v tej kavi, vsaj za določen čas.

Kava s CBD-jem nas zjutraj dvigne energijo in koncentracijo. Lahko si jo pripravimo tudi čez dan za sprostitev. Močno jo priporočamo tudi pred bolj kompleksnimi delovnimi ali študijskimi procesi saj nam dvig koncentracije in moč pomnjenja. Ostali boste fokusirani. 

Ob rednem ali občasnem pitju kave s CBD-jem (1-3 skodelici dnevno) se boste počutili odlično, z lahkoto boste vzdrževali vitalnost in balans.

Edinstvena je kombinacija Be Hempy kave s CBD-jem saj vsebuje mešanico kave robusta in arabika ter 5 % posušenih mletih vršičkov industrijske konoplje ekološke pridelave.

Če vam je ta mešanica premočna, jo lahko tudi redčite z dodatkom običajne kave, ki jo uporabljate.

Najprimernejša je za pripravo turške kave, saj je izločanje kanabinoidov najboljše. Mnogi pa jo uporabijo tudi za pripravo filter, espresso in maka express kave.

Kava s CBD-jem je tako definitivno čudovita inovacija sodobnega časa, ki ob rednem ali občasnem  pitju, zagotavlja koncentracijo, energijo, telesno in mentalno ravnovesje ter vitalnost.   

Dodaj odgovor