You are currently viewing Konopljini vršički in vitamini nad slabo počutje!

Konopljini vršički in vitamini nad slabo počutje!

Je vaše splošno počutje čedalje slabše, pa nikakor ne najdete vzroka? Morda vam preprosto primanjkuje ključnih snovi za normalno delovanje vašega telesa. Pri tem vam lahko pomaga kombinacija  vitaminov A, D in E ter konopljini vršički.
Blog- Konopljini vršički in vitamini nad slabo počutje!

Zakaj vitamin A?

Vitamin A ima nepogrešljivo vlogo pri presnovi železa, delovanju imunskega sistema, ohranjanju vida in specializaciji celic. Hkrati prispeva tudi k ohranjanju zdravih sluznic in zdrave kože.

Pomanjkanje vitamina A lahko vodi do marsikaterih težav. Prvi klinični znak, ki kaže, da ga telesu primanjkuje, je nočna slepota. Ta se lahko razvije v hude poškodbe vida in celo trajno slepoto. Ker ima vitamin A pomembno vlogo tudi pri podpori imunskemu sistemu, lahko že manjše pomanjkanje vodi do njegove oslabitve.

Zakaj vitamin D?

Vitamin D se v zadostni meri, potrebni za normalno delovanje telesa, biosintetizira v koži – a vendar le, če je ta izpostavljena sončni svetlobi. Spomladi in poleti lahko naše dnevne potrebe po vitaminu D zadostimo že s 15-minutno izpostavljenostjo soncu (a pozor – pri tem je kožo potrebno pravilno zaščititi pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov).

V hladnih mesecih pa biosinteza tega vitamina ni dovolj učinkovita, zato ga je potrebno vnašati s hrano ali v obliki prehranskih dodatkov. Človeško telo ga po najnovejših priporočilih potrebuje 20 µg dnevno.

Vitamin D sicer prispeva k:

  • normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja;
  • delovanju imunskega sistema;
  • normalni ravni kalcija v krvi;
  • ohranjanju zdravih kosti in zob;
  • delovanju mišic ter
  • ima vlogo pri delitvi celic.

Pomanjkanje vitamina D lahko povzroči motnje v presnovi kalcija.

Četrti ključni element je vitamin E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Do oksidativnega stresa pride, če se v naših celicah ravnotežje med kisikovimi spojinami in antioksidanti poruši, kar povzroča različne celične poškodbe.

Oksidativni stres je lahko posledica hitrega življenjskega sloga, onesnaženega okolja in prekomerno predelanih živil, uživanja alkohola ter kajenja, pa celo intenzivne ali prekomerne telesne aktivnosti.

Pred oksidativnim stresom se lahko zaščitimo že s pravilno prehrano – sadje, zelenjava, rastlinska olja, semena in mnoga druga živila – ter dodatnim vnosom vitamina E.

Kakšno vlogo pa imajo pri vsem tem konopljini vršički?

Konopljini vršički vsebujejo substanco CBD. Celotno rastlino konoplje sestavlja vsaj 460 različnih substanc. vsebuje vse esencialne aminokisline, beljakovine, omega maščobne kisline (3, 6 in 9), vitamine A, B, C, D in E, naravne antioksidante, kalcij železo in gama-linolensko kislino.

Ključna skupina substanc, zaradi katere je konoplja postala tako priljubljena v prizadevanju za izboljšanje kvalitete življenja, so kanabinoidi. Ti imajo, skupaj z zgoraj omenjenimi komponentami konoplje, pomembno vlogo v človeškem telesu.

Med njimi je najmočneje zastopan kanabidiol ali splošno bolje poznan kot CBD. Kanabidiol ali CBD je ena izmed 85. znanih fitokanabinoidov, ki jih lahko izoliramo iz konoplje. Ta lahko predstavlja do 40 odstotkov snovi v celotnem izvlečku rastline.

V izdelku ADECanna so skrite vse zgoraj omenjene koristi konopljinih vršičkov ter vitaminov A, D in E, kar ga naredi za popolnega sopotnika v vsakdanjem življenju prav vsakogar!

Opomba: Vitamini A, D in E so topni v maščobi, zato je pomembno, da hkrati z izdelkom ADECanna zaužijete tudi žličko ali dve (konopljinega) olja. Maščoba namreč v telesu izboljša njihovo absorpcijo, kar pomeni, da boste lahko le na tak način popolnoma uživali v koristih izdelka ADECanna.

Ste pripravljeni svoje življenje in splošno počutje spremeniti na bolje? 

Dodaj odgovor