Stres & 5 najučinkovitejših načinov kako se spopasti z njim

S stresom se dandanes sooča že skoraj vsak, zato se mu ne reče zaman tihi ubijalec. Le malo je tistih srečnežev, ki so v službi brezskrbni, saj nas v službi čakajo obveznosti, norme, roki, projekti, produktivnost, dobiček in podobno. Stres na delu se velikokrat razširi tudi na druga področja človekovega življenja in lahko vodi v popolno izgorelost. To se v današnjem času dogaja mnogim ljudem v naši okolici in zelo malo jih ukrepa učinkovito in pravočasno. Tudi to, da ne prisluhnemo opozorilom lastnega telesa, da se moramo ustaviti in ukrepati. Pri povečanem stresu moramo pristopiti k izboljšanju stanja strateško. Pristop je individualen in je kombinacija spodaj naštetih taktik. Vedno uporabite več od spodaj naštetih ali celo vse. Poiščite pravo kombinacijo za vas.

Stres & odstranitev stresnega dejavnika (spopadanje s stresom)

Če je le mogoče, ga odstranite ali se sami odstranite iz situacije, ki se ponavlja in vam povečuje stresni odziv. Žal pa je mnogokrat prav to nemogoče storiti, zato se morate prilagoditi in uporabiti druge taktike za obvladovanje stresa.

Telesna dejavnost ( hoja, joga, ples, delo v naravi, šport, …)

Stres & telesna dejavnost

Telesna dejavnost vzpodbudi naše telesne sisteme in nam pomaga, da se sprostimo. Po telesnem naporu boste tudi bolje spali, vaši spalni ritmi se bodo ponovno vzpostavil. Pri telesnih dejavnostih seveda ne smete pretiravati. Tudi sam šport je zelo stresen, če pretiravate. Hudi telesni napori so za telo pomemben stresni dejavnik. Telo se bo zagotovo odzvalo tudi na ta stres. Tako bo prehuda telesna dejavnost stanje poslabšala, namesto izboljšala. Poslušajte svoje telo, kaj vam sporoča! Telesna dejavnost mora biti prijetna in ne pretirana in primerna vašim sposobnostim in letom.

Socialna podpora družine in prijateljev

Družina, partnerji, prijatelji in ljudje, ki vam lahko nudijo socialno podporo vam lahko zelo pomagajo pri premagovanju stresa. Znano je, da je osamljenost sama po sebi zelo močan stresor. Glasba, šport, delo in kulturne prireditve v družbi prijaznih ljudi, vam bodo prav gotovo pomagali, da se boste sprostili.

Meditacija in soočanje s stresom

Tehnika sproščanja, ki jo najtopleje svetujemo. Meditacija in njen pomen sta se prvič pojavila že pred 2500 leti, ko se je znameniti Buda usedel pod drevo. Meditacija je umirjeno stanje duha, v katerem smo v sozvočju s seboj. Gre za zelo staro in učinkovito metodo,ki jo sodoben način življenja zelo zanemarja. Meditacija ni le sedenje z zaprtimi očmi. Je stanje, v katerem se umirimo do te mere, da slišimo sami sebe, da najdemo stik s samim seboj. Znano je,da med meditacijo nastajajo v našem telesu endokanabinoidi. Tako se z meditacijo preko endokanabinoidnega sistema vzpostavlja stabilno dinamično ravnotežje naših fizioloških sistemov ali homeostaza.

Stres in meditacija

Zdravila ali bogastvo iz narave – prehranski dodatki

Mnogi ljudje zaradi prehudih posledic, ki jih povzroča kronični stres poiščejo pomoč tudi pri zdravniku. Tam jim pogosto svetujejo tehnike, ki smo jih omenili v prvih 4 točkah. Najpogosteje se pri daljši podvrženosti stresu pojavijo nespečnost, slabo počutje, kronična utrujenost, izčrpanost, razdražljivost, težave s kožo, prebavne težave in povečana telesna teža. Hormonsko neravnovesje povzroča veliko različnih simptomov. Zdravniki vam lahko pomagajo tudi z raznimi zdravili za boljše spanje, razpoloženje, vitamini, hormoni in podobnim, odvisno od resnosti vaših težav, ki so nastale kot posledica stresa. Mnogi ljudje pa si pomagajo raje z različnimi prehranskimi dodatki in koristijo moč narave. Saj veste kaj pravi botra Pehta: za vsako bolezen raste rož’ca! In tudi za nadledvično žleze rastejo odlične rastline.

STRESSOCANNA – edinstvena kombinacija 4 močnih rastlin in 8 vitaminov B kompleksa, je močna podpora nadledvični žlezi in endokanabinoidnemu sistemu. Stressocanna je prehranski dodatek, za ljudi, ki so pod povečanim stresom, ali so si opomogli od sindroma izgorelosti, za preprečevanje ponovnega poslabšanja stanja.

Je mešanica:
1. konopljinih cvetov legalne industrijske konoplje (Cannabis sativa L. var. Sativa) – ravnotežje in homeostaza
2. rožnega korena (Rhadiola rosea)- počutje
3. gobe glavatec ali Cordyceps (Ophiocordyceps sinensis) – energija
4. uspavalne vitanije ali Ashwagandhe (Withania somnifera)- razpoloženje, spanje
5. vitamini B kompleks – regeneracija

Glavne koristi StressoCanne

 • uravnava telesni in psihični stres;
 • močna podpora delovanju nadledvičnih žlez;
 • dviguje raven energije;
 • zmanjšuje simptome izgorelosti;
 • močna podpora imunskemu sistemu;
 • pomaga pri kontroli telesne teže;
 • pomaga pri boljši koncentraciji in spominu;
 • pomaga pri boljšem delovanju možganov in obnovi celic
 • uravnava telesni in psihični stres;
 • močna podpora delovanju nadledvičnih žlez;
 • dviguje raven energije;
 • zmanjšuje simptome izgorelosti;
 • močna podpora imunskemu sistemu;
 • pomaga pri kontroli telesne teže;
 • pomaga pri boljši koncentraciji in spominu;
 • pomaga pri boljšem delovanju možganov in obnovi celic

Dodaj odgovor